Microblading

WAT IS MICROBLADING?

Microblading is een manuele (handmatige) techniek en wordt toegepast om pigment net in de bovenlaag van de dermis te plaatsen, zonder gebruik te maken van een Permanente make-up machine. Het wordt beschouwd als semipermanent en is te vergelijken met de traditionele hairstroke techniek, uitgevoerd door een machine. In Nederland wordt deze techniek ook wel “mesjestechniek genoemd”. Echter is de tool die wij gebruiken geen mesje maar een reeks zeer fijne naaldjes die in de vorm van een zeer klein fijn mesje die bevestigd zijn op een handstuk.

De Microbladingtechniek stamt af van de eeuwen oude “hand – poke tattooing techniek”. Deze techniek komt oorspronkelijk uit Japan en wint in de Permanente make up wereld wereldwijd zijn populariteit.

VOOR WIE IS MICROBLADING GESCHIKT?

De Microblading techniek is ideaal voor:

  • iedereen die het uiterlijk van hun wenkbrauwen wilt verbeteren
  • vrouwen en mannen met zeer weinig tot geen haar
  • vrouwen en mannen met lichte fijne wenkbrauwen

De Microblading techniek is ideaal om:

  • kleine inperfecties van de wenkbrauwen te corrigeren
  • de vorm van de wenkbrauwen te optimaliseren
  • kale plekken in de wenkbrauwen op te vullen
  • zeer natuurlijk ogende wenkbrauwen te creeren

Mensen die lijden aan alopecia, trigonometrische of een andere aandoening die haaruitval veroorzaakt profiteren sterk van Microblading, evenals mensen die gewoon niet tevreden zijn met hun wenkbrauwen.

DE BEHANDELING

De reeks naaldjes glijden met behulp van de juiste handtechniek met zachte druk over de huid en zorgen voor een fijne snee. Deze snee is zo fijn als een haartje en het resultaat is praktisch niet te onderscheiden van het natuurlijke haar.

Idem als bij de rest van de wenkbrauw technieken zal de specialist starten met een intake gesprek, waarna zij met uw goedkeuring de voor foto’s zal gaan maken. Hierna zal de vorm en de kleur met overleg bepaald worden. Als alles naar wens is zal de specialiste starten met de microbladingbehandeling.

HET RESULTAAT

De specialiste plaats met de microblading techniek de haartjes zeer nauwkeurig, één voor één in de juiste huidlaag. Omdat wij streven naar een optimaal resultaat en deze behandeling echt precisie werk is, duurt de behandeling gemiddeld 2 uur.

Elk haartje dient volledig te zijn gevuld met pigment en het is zeer belangrijk dat dit niet gebeurd dmv krassen in de huid. Zijn er specialistes/salons die beweren deze behandeling in een uur uit te kunnen voeren, dan moet u nagaan of de behandeling goed wordt uitgevoerd.

Deze behandeling is nagenoeg pijnloos. Enige ongemakken zouden aanwezig kunnen zijn, maar het is belangrijk om te weten dat deze behandeling niet pijnlijk hoort te zijn.

Na de behandeling kan enige roodheid aanwezig zijn, maar deze zal binnen een uur wegtrekken. De specialiste zal tevens optimaal adviseren over de nazorg.

Na 4 weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar en kan er naar wens een nabehandelingsafspraak worden ingepland.

Het resultaat zal gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar zichtbaar zijn, waarna de intensiteit van de wenkbrauwen geleidelijk afneemt. Wij adviseren jaarlijks een controle afspraak in te plannen en de wenkbrauwen bij te werken om optimaal resultaat te behouden.

TARIEVEN MICROBLADING

• Eerste behandeling incl. 1 nabehandeling   €300,00
• Nabehandeling binnen 3 maanden   €60,00
• Nabehandeling binnen 6 maanden   €85,00
• Nabehandeling binnen 12 maanden    €110,00
• Nabehandeling na 12 maanden   €155,00
• Nabehandeling PMU elders geplaatst   €300,00